Pengikut

Rindu awak

Daisypath Anniversary tickers

Rabu, 23 Mac 2011

Syukur




Salam reader...
Ok..hari ni aku nak buat entry sedih2 sikit..
Kalau korang rasa nak nangis,cepat2 la sediakan tisu..
Ok..meh rapat2..nenek nak cite nih...eh2...aku nak cite..
Tadi pagi2 lagi aku gi klinik..niat nak gi ambil ubat tapi biasa la klinik kerajaan..sejam lebih kena tunggu..
Kan hari 2 aku di sahkan kena batu karang...baru lagi kena..
and tadi..ALHAMDULILLAH...dah tak de dah...syukur sangat2...just doktor suruh aku minum air banyak2 la..
Then kul 2 tadi...aku pergi ziarah kubur arwah..arwah sape??
Arwah hafiz..someone special in my life..and always be..
Hampir lima tahun..aku tak pernah jejakkan kaki kat kubur dia..sebab aku yakin..dia masih hidup..
Aku yakin satu hari nanti aku akan dapat jumpa dia..Aku yakin dia saja nak buat aku rindu dia..
Aku yakin..yakin sangat..Tapi dalam yakin aku,aku ragu2 gak..aku sedih..ye..memang aku tak dapat terima dia dah pergi..
Ya ALLAH....rindu sangat2 kat dia..
Hari ni aku tabahkan diri...tabahkan hati..tabahkan jiwa aku untuk pergi jenguk dia kat sana..
Thankx sangat2 kat mmber aku,along coz sudi teman aku..
Sampai je kat luar pintu kubur..aku dah lemah tapi aku kuatkan semangat..
Then along gerak dulu coz dia tau kat ne kubur arwah..
Sampai je kat kubur dia,aku sayu sangat...aku tengok nama dia..aku tahan air mata aku..along pon sedih sangat tadi..
Aku try buat biasa...lepas sedekah kan al-fatihah,aku siram kubur dia..
Time 2..memang dah sebak giler..then,along nak gi kat kubur kawan kita orang yang tak jauh dari situ..
Nama dia anis..cara dia pergi lebih kurang macam cara arwah pergi..
Lepas je along gi kat kubur anis..aku usap2 batu nisan arwah..terus aku nangis..
Sies..aku tak leh tahan da..aku cakap dengan dia..aku minta maaf...aku tak pergi tengok dia selama ni..
Banyak kali aku cakap kt dia selamat tinggal tapi berat untuk aku pergi tinggalkan dia..
Tangan aku tak lepas dari batu nisan dia..dalam sedih,aku tenang..tenang sangat...
Akhirnya aku dah dapat terima..ye aku rindu..tapi yang aku cuma boleh buat..sedekahkan al-fatihah pada dia..moga roh nya aman di sana..
Ya ALLAH...tempat kan dia di sisi MU,ringan kan seksa kuburnya...
Awak..maafkan saya..



6 ulasan:

Tengku Tarmizi berkata...

jgn la wat en3 sedih lagi...sob sob sob

waniey berkata...

hihi...sedih la...but now da ok
:)

.. cik FLUTTERBY .. berkata...

huhu, sape dy tuh?? n wat hapen,sory if mnyibok..

waniey berkata...

cik flutterby...
so key...die xboy wni...
:)

BaTu^NiSaN berkata...

sop2.. stnbykan tisu sekotak... huk3..

waniey berkata...

haha...BN taching ke??