Pengikut

Rindu awak

Daisypath Anniversary tickers

Sabtu, 16 April 2011

New Job :)




Salam Reader..hai :)
Sorry lama tak update..ngee..lama ke??teeettt!!!
Aku malas jek..hoho..Tak de idea nak update blog la...
Ok...good news...Aku dah dapat kerja!!yeah!! hahaha...
Tadi aku pergi cari kerja dengan member aku nih..ecah..
Kita orang ingat nak cari kerja kat kedai kek dekat malaytown 2..coz ecah cakap,kat situ nak pakai orang..
Aku no hal dah la if dapat kerja balik malam coz ecah ada nak teman aku balik malam2..haha..
Then kita orang pon dengan penuh semangat pergi lah cari kerja kat situ..
Aleh2 masuk tanya,"kak,ada lagi tak kerja kosong??"
Dia dengan slumber geleng kepala...
Aku tanya rr.."dah penuh eh??"
Dia angguk jek...gerrr!!!!
Tak de mulut ke hah nak jawab soalan aku 2?haish..sabar jek la..
Then kita orang pon kuar la dari kedai 2 dengan hampanya...
Ecah cakap lepas ni nak boikot kedai kek 2..hahaha...
Geram tau??kat luar kedai 2 besar2 dia tulis nak pekerja..then masuk2,die geleng2...haish..!!
Then aku ternampak kedai yang aku and mmber aku pernah minta keje dulu..
Aku ajak ecah test minta keje kat situ..
Kedai 2 sebelah jek dengan kedai kek 2...hahaha...Then masuk2,tengok bos kedai 2 tengah makan..
Aku kenal la coz hari 2 pernah minta kerja kat situ..
Then die suh letak nama,ic,no tipon and umur..
Lepas jek siap kita orang tulis,die cakap..
"lu orang boleh datang esok tak??"
Ecah blur jek..aku tanya gaji dulu..
Ok la kot gaji die..hoho..ta de rr hebat sangat..ngee...
Then die cakap datang esok la..
ecah tanye la..esok kita orang stat keje ke??aunty 2 angguk...ecah cam terkejut..
Then deal la kitaorang stat keje esok..haha..
Kuar je kedai 2,ecah cakap "aku tak pernah lagi dapat keje cam ni..hari ni minta keje,esok stat"
Aku gelak jek..haha..aku dah biasa da..ni kali ke 3 aku keje..
Alhamdulillah la dapat kerja terus..
Pakat terus call famly masing2 lepas dapat kerja..haha..then tak reti nak balik rumah da..haha..
Esok kena bangun awal rr..adoii...masing2 cakap,ko kejut aku,aku kejut ko...hahaha...
No hal..Tadi sempat lagi aku beli novel..PILIHAN MAMA..
Cam best jek tajuk 2...haha..teettt!!
Ok la..aku nak cau..nak siap2 kan apa yang patut...wish me luck utuk kerja baru ni ok..
Erk..Aku lupa nak bagitau aku kerja kat kedai mana..huhu..nama kedai 2 aku tak tau coz aku main masuk je tadi..ngee...tapi kedai cenderamata kat sebelah kedai kek kat malaytown..
Pada yang duduk kuantan 2..moh la datang singgah and beli kat situ..hihi..
But aku tak sure agi keje situ or kat dalam ECM..
Coz tokey 2 ada kedai kat dalam ECM gak...huhu...
Ok..got 2 go..nite all :)



2 ulasan:

miss ct berkata...

Assalamualaikum...
tahniah dah dpt kerja..semoga dipermudahkan segalanya.. amin =)

missh aryeika berkata...

tahniah sygg :)